Blanes 2005Blanes 2005

In de eerste dagen maak ik kennis met Blanes, een leuke stad die me een beetje aan een dorp doet denken. Ik heb het gevoel dat ik iedere dag dezelfde mensen tegenkom en de sfeer is heel gemoedelijk. Nederland overheerst hier gezien het aantal Nederlandse namen van uitgaansgelegenheden, eettentjes en winkels. Zo heb je Patje Patatje, het Hollandse Eethuis, Rudi's Bar De Klomp, Appie Hein, de Boemel en nog vele andere tenten. Zo heb je toch een beetje het Nederland-gevoel. Na een kwartiertje lopen langs de kust kom je in Oud-Blanes, het 'Spaanse' gedeelte van Blanes. Hier vind je weinig hotels en appartementen waar toeristen verblijven. Je kunt er goed winkelen en goedkoop eten en de Spanjaarden zijn hier in tegenstelling tot andere plaatsen in Spanje waar ik geweest ben erg vriendelijk. Ook campings zijn er genoeg in Blanes en overdag ben ik vaak te vinden op camping 'La Masia'. Het personeel van GoGo Tours en de Gotcha Bar is hier overdag te vinden en ik kom er lekker tot rust bij het zwembad. Zwemmen in een zwembad geniet toch mijn voorkeur ten opzichte van de zee, tevens omdat er in het begin van het seizoen gewaarschuwd werd voor kwallen.

Appie Hein

Alex DJ, de beste DJ van Nederland. Deze bus plukt toeristen van de straat en brengt ze naar de Arena in Blanes


De eerste week is voorbij en ik voel me al helemaal thuis. Het is 1 juli en de Arena gaat officieel open. Het is nog niet heel erg druk maar druk genoeg om de zaal redelijk te vullen. Op de straten zijn steeds meer toeristen te vinden en de verwachting is dat binnen twee weken de drukte losbarst. Ik kijk er nu al naar uit. GoGo Tours, Beachmasters en X-Travel komen ook met steeds meer toeristen. Waar er eind juni nog groepen waren van 50 zijn het er nu enkele honderden. Als DJ is dat wel even wennen aan de omschakeling, zo sta je relaxed in je eentje te msn'en in de discotheek en 5 minuten later staat de hele tent op zijn kop en gaat iedereen uit zijn dak. Maar alles went, dus na een paar dagen sta ik nergens meer van te kijken. Maar de discotheek kan zo weer leeg zijn, want de discotours gaan meestal na een uur naar de volgende discotheek. Het gaat erom dat iedereen een indruk krijgt van elke discotheek en na 2 uur kunnen de mensen zelf beslissen waar ze naartoe gaan. En de Arena blijft toch de bekendste discotheek, dus na tweeŽn zie ik veel toeristen van eerder op de avond weer binnenkomen.

Het publiek tijdens een drukke avond in de Arena gaat helemaal los

DJ @ Work


Inmiddels is er ook al meer personeel gearriveerd en het Arena personeel wordt langzamerhand een hechte vriendengroep. De eerste avonden zijn super en duidelijk is dat Discoteca Arena de drukst bezochte uitgaansgelegenheid van Blanes is. Ook zijn de overige medebewoners van mijn appartement aangekomen. Ik slaap in een appartement met R&B DJ Marky, dankzij een groep vrouwelijke toeristen omgedoopt tot G-Urban en met een stelletje, Jessy en Daniel. We leven eigenlijk langs elkaar heen, ik trek veel op met Marky want Jessy en Daniel slapen de hele dag en doen veel samen. We hebben wel wat discussies en woorden gehad in het appartement maar toch hangt er over het algemeen een leuke sfeer in het appartement. Ik kook ook regelmatig, veel stelt het echter niet voor. Gebakken aardappeltjes, in kleine gesneden en een beetje aangebrand samen met appelmoes en Spaanse biefstuk zijn mijn favoriet en dit eet ik zeker 3 keer per week. Door al het Nederlandse eten van de Appie Hein heb ik toch wel een beetje het Nederland-gevoel.
Lees verder

DJ Marky @ Work

Mijn favoriete eten

|| Volgende ||