BiographyBiography

Alex DJ wordt geboren op 8 december 1983 in Leiderdorp als Alex Brandt. Al op de basisschool wordt duidelijk dat muziek zijn passie is. Op verjaardagsfeestjes van klasgenoten staat Alex DJ vaker bij de geluidsinstallatie als op de dansvloer. Regelmatig draait hij ook al de plaatjes aan elkaar, zowel thuis als op de feestjes bij klasgenoten, en op de middelbare school breidt deze hobby zich verder uit. In zijn twaalfde levensjaar staat Alex DJ dan ook met een door zijn vader Kees gemaakte drive-in DJ-meubel op zijn eerste echte disco. Dit klassefeest van klas 2VWO van het Bonaventura College te Leiden, tevens ook de school waar Alex DJ vanaf zijn tweede schooljaar zelf op zit, is een groot succes en Alex DJ heeft de smaak te pakken.
Na dit feest weet Alex DJ het zeker, hij wil DJ worden. Buurtvereniging 'De Buitengewone' in Leiderdorp geeft regelmatig kinderbingo's op zaterdagmiddag en Alex DJ schrijft een brief aan de voorzitter en stelt voor om voor de oudere tieners tot 16 jaar tienerdisco's te organiseren. 'De Buitengewone' reageert positief en niet veel later volgt de eerste tienerdisco. Deze disco's zijn een gigantisch succes en meerdere disco's volgen met op de topavonden wel 200 bezoekers. Na 2 jaar stopt Alex DJ met het draaien op deze disco's en niet lang daarna stopt 'De Buitengewone' met het organiseren van tienerdisco's.
Op het Bonaventura College houdt Alex DJ zich nog steeds veel bezig met muziek en draait hij nog regelmatig op klassefeestjes en verjaardagen. Voetbalvereniging RCL zoekt een DJ voor de zaterdagen wanneer het 1e team thuisspeelt en benadert via vader Kees Alex DJ. Hier draait Alex DJ een aantal zaterdagen, tot grote vreugde van de spelers en bezoekers van RCL, want Alex DJ laat zien dat feest vieren in de kantine van RCL toch echt mogelijk is.

In 3mavo moet Alex DJ stage lopen en Alex DJ kiest voor de Music House CD-winkel is Rijwijk. Het helpen van klanten gaat Alex DJ goed af met zijn uitgebreide kennis van muziek en ruim een jaar later begint Alex DJ als parttime-verkoper bij Free Record Shop in winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. Omdat hij hier zaterdags moet werken, moet hij helaas stoppen met het draaien bij RCL. Bij Free Record Shop werkt Alex DJ bijna twee jaar met veel plezier.

In zijn 18e jaar zit Alex DJ op een avond aan de bar in Annie's Verjaardag en raakt in gesprek met de barkeeper. Ze zijn op zoek naar iemand die voor de gezelligheid de plaatjes aan elkaar wil draaien op de drukke avonden. Zo krijgt Alex DJ wat naamsbekendheid in Leiden en is hij regelmatig te vinden in de DJ-hoek van Annie’s Verjaardag. Hier leert Alex DJ veel mensen kennen, en ook veel mensen leren Alex DJ kennen. Nog steeds wordt hij vaak aangesproken door mensen als de DJ van Annie's Verjaardag, onder het Leidse volk ook wel Annie's genoemd. Op de grote evenementen draait Alex DJ op een terrasboot buiten voor soms wel een paar duizend mensen. Deze evenementen zijn een groot succes. Sinds Alex DJ weggegaan is bij Annie's in april 2005, in verband met het draaien in Spanje, is Annie's volgens velen ook niet meer wat het was.
In de lente van 2005 is Alex DJ het werken bij Micro-Mel, zijn huidige werkgever, meer dan zat en hij besluit een leuke baan voor de zomer te zoeken. Hij ziet een advertentie waarin gevraagd wordt naar een DJ voor het Feestpaleis op Mallorca. Na wat recensies gelezen te hebben over het Feestpaleis besluit Alex DJ na een eerste sollicitatieronde toch van dit plan af te zien. Na wat advertenties geplaatst te hebben op diverse vakantie forums wordt hij in juni gebeld door Jessy, de hoofdpropster van Discoteca Arena in Blanes. Na een leuk gesprek met DJ Jelmer, de DJ van de Gotcha Bar in Blanes die Alex DJ meer informatie geeft over het draaien in Blanes, besluit Alex DJ uiteindelijk om naar Blanes te gaan. Meer over dit avontuur vindt je op deze website onder het menu Blanes 2005.
Eenmaal in september teruggekomen gaat het 'normale' leven in Nederland gewoon weer verder en Alex DJ begint in september op de afdeling Service & Informatie bij Zilveren Kruis Achmea, nog steeds zijn huidige werkgever. Naast zijn werk heeft hij regelmatig contact met DJ Jelmer die ook dat jaar uitgeroepen wordt tot Grolsch Feest DJ 2005. Via DJ Jelmer krijgt Alex DJ dan zijn eerste professionele boeking bij Discotheek Remake, onderdeel van Partycentrum De Valk in Reusel. DJ Jelmer introduceert Alex DJ ook bij De Kreek in Ouddorp, waar hij nu als resident DJ iedere laatste zaterdag vande maand draait. Ook komt hij terecht bij de Stunt in Epe en de Vierjaargetijden in Hengelo. Bij beiden draait Alex DJ eenmaal. Inmiddels heeft Alex DJ een tevreden klantenkring opgebouwd, bestaande uit onder andere De Gewoonste Zaak in Lisse, Stampa in Leiden, Scandals in Zandvoort en vele anderen. Meer hierover vindt u bij Links & References en natuurlijk in de agenda.
Ook inmiddels 'wereldberoemd' bij de tenten waar Alex DJ draait, zijn de Groupies. Marit, Angela en Laura behoren tot de harde kern. Als ze meegaan is het altijd lachen en natuurlijk altijd feest. Zeker als de plaat 'Iedereen gaat los' aangaat... Meer informatie over de Groupies is elders op de site te vinden.